Löjromssås – recept

Löjromssås finns i en massa olika variationer och det finns otaliga recept på de olika receptsidorna runtom på Internet. Denna variant är enkel och dessutom god. Den går snabbt att göra, ja den blir klar på några minuter.

Ingredienser till löjromssåsen

Detta behöver du till din löjromssås:
3 dl Creme fraiche
1 dl äkta majonnäs (om du har)
En rödlök
En klyfta citron
Fryst eller torkad hackad persilja (ca en slät matsked )
Lite svartpeppar
Liten skvätt vitvinsvinäger
50 gram löjrom eller sikrom

Så lagar du till löjromssås

Börja med att skala rödlöken och finriv den så att du får en matsked väldigt finriven rödlök som du lägger i förslagsvis en liten skål. Har du en stavmixer hemma kan då mala ner den rivna rödlöken ytterligare i några sekunder.

Lägg nu i creme fraichen och majjonäsen, vispa runt i en minut så att det blandar sig ordentligt. Pressa i saften från citronklyftan, släng i en nypa svartpeppar och en halv tesked vitvinsvinäger och rör om ytterligare i en minut. Därefter blandar du i  persiljan. Rör om snabbt så att det blandar sig och rör därefter ner löjrommen försiktigt. Har du en ballongvisp hemma så har du det perfekta verktyget, även om det går bra med en slev eller en vanlig handvisp. Du ska helst inte använda en elvisp.

Nu kan du provsmaka. Förmodligen så tycker du att det smakar fantastiskt gott och om du låter den stå i kylskåpet ett par timmar så blir den ännu godare.

Löjromssåsen passar till mycket

Löjromssås är en utmärkt sås till stekt, rökt och grillad fisk. Den är dessutom god till bakad potatis och om du blir sugen på en förenklad variant av löjromstoast så är det bara att rosta en skiva och lägga på ett lager med löjromssås.

Bon appétit

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *