Löjromsrecept från lojrom.nu

Här kommer du hitta recept på fantastiska rätter med löjrom som en av ingredienserna. Vi kommer inom kort publicera de fullständiga recepten och nedanstående är en början på vad som ska komma.

Löjromstoast

En löjromstoast är en lyxig rätt som oftast förknippas med förrätt. Det finns en mängd olika varianter, men den traditionella löjromstoasten är en skiva rostad vitt bröd, creme fraiche, hackad rödlök och en sked löjrom som formas som ett halvt ägg. Ofta toppas denna löjromstoast med en citronklyfta och en dillkvist.

Löjromschips

Minns fortfarande smakupplevelsen från när jag serverades löjromschips för första gången. Sedan dess har denna löjromsrätt blivit allt populärare. Löjromschips går snabbt att göra. Du lägger upp chipsen i en bredare skål än normalt, en fruktskål eller frukttallrik passar perfekt. Sedan toppar du chipsen med klickar av creme fraiche. På varje klick lägger du på finchackad rödlök och därefter en liten klick löjrom. Svårare än så är det inte att göra lyxiga snacks med chips och löjrom.

Löjromspizza

Här får du tips på en riktigt god löjromspizza. Det du behöver är pizzadeg, riven parmesan (eller västenbottenost), creme fraiche, hackad rödlök och löjrom. Som kryddor gäller svartpeppar, salt och gräslök.

Baka ut pizzadegen och bred på ett lagom lager creme fraiche.

Lägg på ett lager riven ost, parmesan eller Västerbottenost, efter egna önskemål.

Krydda med lite svartpeppar.

Grädda pizzabotten så att den får en lagom färg.

När du tagit ut grundpizzan…

Sprid ut den hackade rödlöken på den nygräddade pizzan.

Klicka ut Creme fraiche i lagom stora klickar.

Lägg på klickar med löjrom, helst på creme fraiche-klickarna så att löjrommen isoleras från den varma botten.

Garnera med lite gräslök och eventuellt små citronklyftor.

Njut av en god löjromspizza!